Pentulaatikko

sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2011

Pentueen isä on oma kasvattini Duffy, Ärripurrin Teletappi. Duffy on omien koirieni Pösön & Nasun jälkeläinen. Eniten itseäni viehättää Duffyssa sen luonne. Se on kotioloissa mukava ja helppo koira, vilkas mutta hyvähermoinen ja sopivasti itsevarma otus. Duffy on myös luonnetestattu hyvin pistein, kuten myös sen molemmat vanhemmat ja kaksi pentuesisarta. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä ominaisuuksia se jälkeläisilleen jättää... Näyttelyissä Duffy on käynyt hyvin säästeliäästi, koska on hitaasti kypsyvää sorttia ja hieman keskentekoinen edelleen. Näyttelyistä on parhaana tuloksena ERI ja PU3.
Pentueen emä on Pikerinan Sohvi, johon sain lainata jalostusoikeuden. Sohvi on viehättäväluonteinen 3-vuotias neitokainen, jonka olen tuntenut pennusta asti. Olen saanut tutustua Sohviin monissa eri yhteyksissä ja ihastunut erityisesti sen luonteeseen ja vauhdikkuuteen. Ulkomuodollisesti Sohvi edustaa mielestäni hyvää rotutyyppiä ja tervettä rakennetta. Näyttelytuloksia sillä ei ole, koska näyttelyt ei kuulu perheensä harrastuksiin. Sohvi on kuitenkin jalostustarkastettu ja siellä todettu jalostuskelpoiseksi. Luonnetestiinkin Sohvi oli jo ilmoitettu, mutta testi jäi monen sattuman summana suorittamatta ennen astutusta. Edelleen on tarkoitus luonnetestata Sohvi, toivottavasti jo tänä kuluvana vuonna.

Sohvin omistajaa Ritvaa haluan ihan erityisesti kiittää siitä, että sain mahdollisuuden lainata Sohvia omiin jalostustarkoituksiini ja -suunnitelmiini. Tuhannet kiitokset Ritva!


Molemmilla vanhemmilla on terveet silmät ja polvet. Yhdistelmän sukutaulu löytyy Ärripurrien kotisivuilta osoitteessa www.arripurrin.fi