Pentulaatikko

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2012

Tammikuussa kävimme sijoitusneitokaiseni Rymyn kanssa tapaamassa hurmaavaa koiraherra Hukkaa. Pariskunta treffasi onnistuneesti pariin otteeseen ja toiveikkaina jäimme odottamaan tuottaisivatko romanttiset tapaamiset toivottua tulosta.


Sinetan Afhopper (kuva Tatu Peltola)

Pentueen isä Hukka on viralliselta nimeltään Sinetan Afhopper. Komea nuori mies, jolla on kaunisilmeinen pää ja aivan erityisen ihastuttava luonne. Hukalla ei ollut tuolloin vielä jälkeläisiä, ensimmäinen pentue syntyi helmikuussa Willenskraft-kenneliin ja Rymyn pennut olisivat näinollen vasta toiset "pikkuhukat".
Hukkaa olen nähnyt muutamassa näyttelyssä ja syyskuussa 2010 olin seuraamassa Hukan & sen kolmen täyssisaruksen luonnetestiä Helsingissä. Ihastuin tuolloin kovasti näihin Sinetan A-sisarusten ulkomuoto- sekä luonneominaisuuksiin. Jo tuolloin ajattelin, että Hukka olisi oikein mieluinen sulhasehdokas Rymylle ja ilokseni sainkin sitten mahdollisuuden tehdä tämän toivomani yhdistelmän.
Näyttelyistä Hukalla on saaliina varasertti ja luonnetestituloksena 155 ++ laukauskokematon. Silmät ja polvet on tutkittu ja terveiksi todettu.



Ärripurrin Mustanaamio

Pentueen emä Rymy on virallisemmin Ärripurrin Mustanaamio. Rymy on sijoitusnarttuni Ruutin ensimmäisestä pentueesta. Näyttelyissä Rymyä on käytetty säästeliäästi, sillä se on tullut emäänsä ja kehittynyt kovin hitaasti. Junioriluokasta haimme pari EH:ta ja sitten jäimme odottelemaan, että "rimpula" kasvattaisi itselleen turkin ja rungon...
Viime kesänä, täytettyään 2 vuotta, neiti alkoi hiljalleen muistuttaa cairnia :) Myös nayttelytulokset kohenivat toivottuun suuntaan. Laatuarvosteluissa ERIä, SA, eikä eka sertikään ollut kaukana...
Syksyllä Rymy sisaruksineen kävi luonnetestissä ja testi sujui Rymyn osalta ihan odotusten mukaisesti. Jo pikkupentuna Rymy vaikutti sisarussarjan reippaimmalta tyypiltä, eikä se ollut siitä miksikään näinä nuoruusvuosina muuttunut. Rymyn testitulos on miinuksilla olevaa toimintakykyä lukuunottamatta varsin kelvollinen. Tuloksena 140 +++ laukausvarma.
Myös Rymyllä on tutkitut ja terveet silmät & polvet, sekä sydänkuuntelutulos ok.

Pentueen sukutaulu löytyy kotisivuiltani osoitteessa www.arripurrin.fi