Pentulaatikko

maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Kun astutuksesta oli kulunut aikaa 65 pitkää vuorokautta, masuvaavat päättivät viimeinkin syntyä. Ensimmäinen pikkuotus syntyi klo 00.12. Narttupentu oli tietysti toivomuslistalla ja narttuhan sieltä myös tuli =)
Seuraava syntyi 00.45, narttu sekin. Kolmas pentu syntyi 01.35, ja narttu jälleen!
Tähän asti kaikki oli sujunut hyvin ja sukkelasti. Sitten alkoikin hankaluudet...

Muumi oli reipas ja synnytti hyvin, mutta kolmannen neitokaisen jälkeen poltot heikkeni ja loppui viimein kokonaan. Oli aamuyö, eikä apua ollut juurikaan tarjolla. Päivystävän lääkärin herätimme kesken unien ja hän vakuutteli, että voitaisiin odotella Muumin kanssa aamuun asti rauhassa. Niin sitten tehtiin ja seitsemän jälkeen pakkasimme synnyttäjän ja pienokaiset autoon ja huristelimme oman lääkärimme vastaanotolle. Muumi kuvattiin ja todettiin masussa olevan vielä kaksi elävää pentua. Synnyttäjä sai hormoonipiikin niskaansa ja 08.20 syntyi tohtorilan takahuoneessa pikkuinen uros. Sitten taas odoteltiin ja odoteltiin. Muumi alkoi olla väsynyt ja poltot loppuivat tyystin. Oli pakko tehdä keisarinleikkaus, eikä sitä voinut enää enempää pitkittää. Klo 11.35 syntyi keisarinleikkauksella vielä yksi narttu.

Kotiin pääsimme iltapäivällä valvomisesta ja jännityksestä pökerryksissä ja kuolemanväsyneinä. Kolmentoista tunnin urakasta ja kaikista hankaluuksista huolimatta, loppu hyvin & kaikki hyvin.
Pentulaatikossa tuhisi viisi pientä koiranalkua ja onnellinen pikkuäiti.